"Екстрено збільшуємо": Степанов розповів про заповнення лікарень хворими та розгортання тимчасових шпиталів

"Екстрено збільшуємо": Степанов розповів про заповнення лікарень хворими та розгортання тимчасових шпиталів

Фото: УНІАН

Понад половина лікарняних місць для інфікованих коронавірусом уже заповнена.

Станом на ранок 5 листопада в Україні були заповненими понад половина лікарняних місць, призначених для хворих на COVID-19. Кількість хворих збільшуватиметься, тому відкриватимуть додаткові ліжкомісця та тимчасові шпиталі.

Про це 5 листопада в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"На сьогоднішній ранок у лікарнях перебувало 27,5 тисячі громадян. Ця цифра майже в 3,5 раза більша, ніж було на початку вересня. У нас зараз у готовності 52 тисячі ліжок. І ми екстрено збільшуємо. Думаємо, що збільшимо кількість цих ліжок ще на 20 тисяч. Це максимальні теоретичні можливості нашої системи охорони здоров'я, щоб не було збільшення за рахунок ненадання медичної допомоги іншим хворим. Окрім того, ми, думаю, підемо на розгортання тимчасових шпиталів у наших містах", - повідомив Степанов.

Міністр уточнив, що такі тимчасові шпиталі будуть у Києві, Одесі та Краматорську Донецької області.

Зазначимо, що через тиждень, від 14-15 листопада, в Україні почнуть запроваджувати карантин вихідного дня через стрімке поширення коронавірусу.

Закриють майже все, крім критичної інфраструктури - продуктових магазинів, аптек тощо. Громадський транспорт зупиняти не планують.

Максим Степанов: в Україні запровадять карантин вихідного дня

Максим Степанов: в Україні запровадять карантин вихідного дня

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація