Експерти США пояснили, чому потрібно носити маски після щеплення від коронавірусу

Експерти США пояснили, чому потрібно носити маски після щеплення від коронавірусу

Фото: Associated Press

Зазначається, що жодна вакцина від COVID-19 не є ефективною на 100%.

Навіть після щеплення від COVID-19 людина повинна дотримуватися протиепідемічних заходів, зокрема носити захисну маску, дотримуватися соціальної дистанції та уникати натовпу. 

Про це повідомив експертка Центрів з контролю та профілактики захворювань у США Сара Мбаєї, пише CNBC.

Вона наголосила на обмеженій інформації щодо того, наскільки ефективно вакцина працюватиме в загальній популяції, як саме вона знизить ступінь захворюваності, перебіг та передавання коронавірусу, а також як довго після щеплення триватиме захист. 

За словами Мбаєї, після отримання другої дози вакцини від Pfizer та BioNTech знадобиться "тиждень чи два, перш ніж людина буде вважатися повністю вакцинованою".

"Окрім того, оскільки жодна вакцина не є ефективною на 100%, деякі люди після щеплення все ще зможуть захворіти на COVID-19", - додала експертка. 

Раніше Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило розроблену компаніями Pfizer та BioNTech вакцину від COVID-19. 

Використання цієї вакцини також дозволили щонайменше у п'ятьох країнах світу, зокрема у Великій Британії, Бахрейні, Канаді, Саудівській Аравії та Мексиці. Більше того, Велика Британія першою в світі розпочала масове щеплення від коронавірусу. Детальніше - за посиланням

Нагадаємо, що у США позитивні результати тестів на COVID-19 отримали ще 231 700 громадян. Це найвищий добовий приріст захворюваності на коронавірус в країні від початку пандемії. 

У США дозволили щеплення від COVID-19, а у ЄС досі розглядають документи на реєстрацію вакцин

У США дозволили щеплення від COVID-19, а у ЄС досі розглядають документи на реєстрацію вакцин

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація