Ефективна всього на 50,4%: нові дані про китайську вакцину від коронавірусу, яку придбала Україна

Ефективна всього на 50,4%: нові дані про китайську вакцину від коронавірусу, яку придбала Україна

Фото: Associated Press

Раніше про низький рівень ефективності китайської вакцини попереджав президент Бразилії Жаїр Болсонару.

Розроблена китайською компанією Sinovac Biotech вакцина CoronaVac захищає від COVID-19 всього на 50,4%. Цей показник є значно нижчим за оголошені раніше 78%

Про це повідомляє The Guardian.

Зазначається, що нові дані базуються на проміжних результатах III фази клінічних випробувань CoronaVac у Бразилії.

Минулого тижня біомедичний центр Інституту Бутантан в Сан-Паулу заявив, що дводозова вакцина Sinovac Biotech показала ефективність 78% у лікуванні "легких та важких" випадків коронавірусу. "Водночас вони нічого не розповіли про групу "дуже легких" інфекцій серед добровольців, які отримали вакцину, не потребуючи клінічної допомоги", - наголошують у виданні. 

Вже у вівторок медичний директор з клінічних досліджень Інституту Бутантан Рікардо Паласіос повідомив про "нові результати, які включають ці дуже легкі випадки".

Нагадаємо, що українська група фармацевтичних компаній "Лекхім" уклала угоду з китайським виробником вакцин Sinovac Biotech щодо постачання в Україну 5 мільйонів доз. Вакцину мають доправити у І півріччі 2021 року.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech. Йдеться про закупівлю 1 913 316 доз за ціною 504 грн за шт.

Україна використовуватиме цю вакцину для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Щеплення буде безкоштовним. 

Раніше президент Бразилії Жаїр Болсонару заявив, що вакцина CoronaVac, розроблена китайською компанією Sinovac Biotech, має низкий рівень ефективності у боротьбі з COVID-19. Водночас під час попередніх випробувань в Індонезії препарат показав ефективність 97%.

Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Щорічно вона виготовляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу. Компанія розробила та вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, включно з пташиним, паротиту.

Туреччина отримала першу партію вакцини від Китаю і вже готова до масового щеплення

Туреччина отримала першу партію вакцини від Китаю і вже готова до масового щеплення

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація