Дві області можуть опинитися у "червоній" зоні карантину через спалахи коронавірусу - МОЗ

Дві області можуть опинитися у "червоній" зоні карантину через спалахи коронавірусу - МОЗ

Фото: УНІАН

Рівненська і Харківська області перевищують показники захворюваності на коронавірус.

Станом на 5 серпня в Україні є області, де ситуція із захворюваністю на коронавірус кілька днів поспіль залишається напруженою.

Які регіони можуть потрапити до "червоної" зони карантину, а які до "зеленої", під час брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

У Харківській області спостерігається перевищення національних критеріїв адаптивного карантину. Шість днів поспіль у регіоні перевищення показників рівня захворюваності та динаміки захворюваності. Слід зауважити, що більшість інфікованих в обласному центрі. Із виявлених за останню добу 146 випадків COVID-19 - 133 у Харкові. Напередодні у місті було зафіксовано 124 хворих.

У Рівненській області показники перевищені вже дев'ять днів поспіль. Протягом останніх 24 годин виявлено 87 випадків інфікування. Напередодні в регіоні захворіло на коронавірус ще 85 мешканців. 

Натомість Вінницька область чотири дні поспіль не перевищує національних індикаторів. За минуло добу додалося ще 32 хворих на COVID-19. Двома днями раніше недугу діагностували у 33 осіб. 

Тернопільська область також четвертий день поспіль відповідає національним індикаторам і може бути переведена до "зеленого рівня" епідеміологічної небезпеки. За останні 24 години COVID-19 підхопили 28 мешканців, а два дні тому - лише вісім. 

Максим Степанов зауважив, що комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 серпня перегляне поділ країни на карантинні зони.

Як повідомлялося, у середу, 5 серпня, в Україні виявили 1271 випадок коронавірусу. Загалом в країні від початку пандемії зафіксовано 75 490 випадків інфікування COVID-19. Померло 1788 людини, з яких 24 за останню добу. 

Як ділити Україну: у МОЗ визначилися  з переліком міст і регіонів, які входитимуть до чотирьох карантинних зон.

Як ділити Україну: у МОЗ визначилися  з переліком міст і регіонів, які входитимуть до чотирьох карантинних зон.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація