"Відчуття, як при грипі": головний архітектор Ужгорода розповів, як перехворів на COVID-19

"Відчуття, як при грипі": головний архітектор Ужгорода розповів, як перехворів на COVID-19

фото / Олег Боршовський Facebook

Олег Боршовський каже, що недуга дуже його виснажила.

Керівник управління містобудування й архітектури Ужгородської міської ради Олег Боршовський перехворів на COVID-19. Він зізнається, що лікування далося йому нелегко - ще й досі доводиться приймати медикаменти. Як головний архітектор Ужгорода боровся із коронавірусом та як зараз почувається - Олег Боршовський розповів ТСН.ua.

Висока температура і втома

"У суботу, 1 серпня, на вечір піднялась температура до 39-39,5°C. Думав, що чимось отруївся, бо дуже ламало тіло. Звернувся до лікаря, мені зробили тест, аналіз підтвердив коронавірус. Сімейний лікар виписала антибіотики та інші препарати. Також зробив КТ, з'ясувалось, що у мене - двостороннє запалення легень", - розповідає Олег Боршовський.

Чоловіку ще додатково призначили медпрепарати, так розпочалось лікування.

"Висока температура трималась чотири дні, це дуже виснажило організм. Був сильно втомленим, лежав у ліжку. Мене дуже ламало, трясло, я багато пітнів. Ускладненого дихання чи запаморочення у мене не було", - зазначає архітектор.

Пив багато рідини 

Олегу Боршовському, зокрема, призначили ліки для розрідження крові. Також він стежив за рівнем насичення кисню в крові.

"Мені сказали пити багато води і приймати таблетки для пониження температури. Також я купив спеціальний препарат, який виміряє, скільки кисню є в крові і стежив, щоб він не падав менше, ніж на 90%. Що два дні приходила медсестра на огляд", - розповідає чоловік.  

Також Олег Боршовський зазначає, що лікувався вдома на самоізоляції. Він дуже боявся інфікувати рідних, та, на щастя ніхто не захворів.

"Лікар сказав, що якщо не буде знижуватися температура впродовж трьох днів, то мене заберуть у лікарню. Але температура почала поступово спадати. Я все виконував, можна сказати, по хвилинах пив ці таблетки. До цього потрібно відповідально ставитись. Все приймав, як було прописано", - розповідає чоловік.

Тести негативні, але пневмонія залишилась 

Зараз Олегу Боршовському вже ліпше, цього тижня ПЛР-тести не виявили у нього коронавірусу.

"Я лікувався два тижні і вийшов на 37°C. Вже вчора у мене була температура 36,6°C. У вівторок та середу робив тести, і два аналізи показали негативний результат. Але пневмонія ще повністю не минула. Я досі приймаю певні ліки та вітаміни, виходжу на вулицю, на сонце, щоб отримувати вітамін Д. Також кілька разів на день мушу надувати повітряні кульки, щоб легені очистилися, бо вони дуже довго відновлюються", - зазначив Олег Боршовський.

Чоловік розповідає, що ускладнень наразі немає і сподівається, що все буде гаразд.

"Потрібно ще провести другий етап обстеження, здати різні аналізи, обстежити серце, нирки, бо кожному коронавірус дає різні ускладнення. Я навіть не думав, що серед моїх знайомих з усієї України так багато прехворіло тією хворобою і в кожного були якісь свої побічні ускладнення", - додав Олег Боршовський.

Нагадаємо, у Закарпатській області за минулу добу у 71 пацієнта підтвердили коронавірус. З них 12 – медичні працівники та 3 дітей. Загалом за час пандемії 6 080 закарпатцям встановлено діагноз COVID-19, із яких – 768 медики та 333 - діти.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація