Довідка про щеплення від коронавірусу стане обов'язковою для авіаперельотів - очільник Qantas Airlines

Довідка про щеплення від коронавірусу стане обов'язковою для авіаперельотів - очільник Qantas Airlines

Фото: pixabay.com

На його думку, авіаперевізники не пускатимуть на борт літаків людей, які не вакцинувалися.

Через пандемію у майбутньому довідка про щеплення від коронавірусу стане обов'язковою для всіх, хто хоче подорожувати.

Таку думку висловив очільник австралійської авіакомпанії Qantas Airlines Алан Джойс та заявив, що цього підходу точно дотримуватиметься сама Qantas, повідомляє BBC Україна.

"Ми розглядаємо зміни до наших правил обслуговування авіапасажирів. Тому, наприклад, пасажирів міжнародних рейсів ми попросимо зробити щеплення перед тим, як вони піднімуться на борт літака", - сказав керівник авіакомпанії.

Він висловив переконання, що така практика з часом стане загальноприйнятою серед усіх авіаперевізників. "Думаю, що це буде загальна вимога - судячи з моїх бесід з колегами з різних країн", - додав Алан Джойс.

Зазначається, що медичний радник Міжнародної асоціації повітряного транспорту Девід Павелл також припустив, що в майбутньому інформацію про наявність щеплень, імовірно, вимагатимуть не лише авіакомпанії, але й уряди країн, в які подорожуватимуть пасажири. 

Варто зазначити, що у листопаді одразу кілька компаній оголосили про ефективність своїх вакцин від коронавірусу. Так, вакцина Pfizer і BioNTech показала 90% ефективність за підсумками третьої фази досліджень. Через тиждень компанії оголосили, що ефективність вакцини - 95%. Американська компанія Moderna повідомила, що її вакцина від коронавірусу ефективна на 94,5% на третій стадії випробувань. Оксфордська вакцина від коронавірусу AstraZeneca ефективна в середньому на 70%.

Вакцина проти вірусу може з'явитись вже найближчим часом

Вакцина проти вірусу може з'явитись вже найближчим часом

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація