Досі не вірять цифрам: чи готові жителі міст "червоної" зони повернутись до суворого карантину

Досі не вірять цифрам: чи готові жителі міст "червоної" зони повернутись до суворого карантину

Фото: ТСН

Містяни не дотримуються дистанції та нехтують масками.

Міста Самбір Львівської області та Дубно Рівненської області потрапили до "червоної" карантинної зони. Від понеділка, 17 серпня, там посилять карантинні обмеження.

Чи готові містяни повернутись до суворих обмежень - в сюжеті ТСН.19:30.

Дубно

Це 40-тисячне місто, як і ще два райони Рівненщини, потрапили у так звану "червону" зону. На неділю, 16 серпня, у Дубно зафіксовано 5 нових хворих на COVID-19.  Загалом інфікованих - 366. Втім, містяни досі не вірять цифрам. Масок не носять.

До того, аби тут закрили крамниці, садочки та змінився рух транспорту, запевняють, не готові.

"Хворі є, але не на стільки, щоб була "червона" зона… Як же так, щоб садки не працювали, а куди діти дитя, а з чого жити людям?", - каже місцева жителька Галина Вітчук.

"Якщо завтра буде все закрито – будуть збиратися усі і йти на супротив, тому що порушені наші права", - додає інша жінка.

У місті у неділю була жвава торгівля. Звістка про те, що її можуть згорнути, продавців обурила. Кажуть, в останні місяці ледь зводять кінці з кінцями. Гамірно було і в закладах харчування. Як працюватимуть від завтра, там поки не знають, чекають на ухвалу міськради.

На автостанції на 17 серпня квитки вже не продавали. Які маршрути залишать і чи залишать взагалі - не знають.

ТСН дізналася реакцію міст червоної карантинної зони на майбутнє посилення обмежень

ТСН дізналася реакцію міст червоної карантинної зони на майбутнє посилення обмежень

Самбір

У центрі міста було людно та гамірно. Нічого не нагадує, що Самбір єдине місто на Львівщині, яке увійшло до "червоної" зони. Люди йшли до церкви, сиділи у кав'ярнях. Навіть відкрили фотовиставку. Про те, що від понеділка у місті можуть посилити карантин, багато хто дізнався від ТСН. Пасажири на автостанції були схвильовані.

Чи будуть працювати кав'ярні, крамниці, і чи зміниться час їхньої роботи, не знають навіть у мерії. Завтра тут скликають позачергову сесію.

"Таке мале місто, як Самбір, виживає за рахунок середнього та дрібного бізнесу, люди повинні також виживати, бо це єдине джерело в них надходжень", - повідомив мер Самбора Юрій Гамар.

У 35-тисячному Самборі виявлено 178 інфікованих COVID-19.

"Рудківська лікарня, станом на 16 серпня, в ній перебувають 52 пацієнти. Але при ухваленні рішення комісії, враховується показник ліжкової мережі, який протягом останніх 5 днів перевищує 50%", - повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

За словами медиків, містяни не дотримуються дистанції та нехтують масками.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація