"Домовились по багатьом позиціям": Степанов провів нараду з мерами міст щодо ситуації з карантином

"Домовились по багатьом позиціям": Степанов провів нараду з мерами міст щодо ситуації з карантином

Метою наради було прибрати "будь-які політичні речі, оскільки йдеться про життя і здоров'я громадян"

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов за результатами селекторної наради з мерами обласних центрів України щодо ситуації з коронавірусом, яка відбулась ввечері 14 вересня, заявив, що МОЗ готове підтримувати пропозиції місцевої влади щодо карантинних обмежень.

Про це він розповів вранці 15 вересня під час брифінгу, додавши, що "відверта розмова" тривала 2,5 години, а мери міст погодилися не проводити масові заходи.

"Важливо, щоб заходи, які пропонуємо, виконувались. Крім того, контроль покладений саме на місцеву владу. Ми домовились по багатьом позиціям, що саме ми будемо робити. Я готовий сам ініціювати ці зміни у постанові уряду", - наголосив очільник МОЗ, однак, які конкретно, не назвав.

Він зазначив, що саме місцева влада повинна здійснювати контроль за дотриманням карантинних обмежень на транспорті, у закладах, на ринках. Степанов також додав, що своєю чергою мери міст запропонували інший режим роботи шкіл і дитячих садочків і Міністерство охорони здоров'я погодилося їх підтримати. "Ми готові це підтримувати", - наголосив міністр.

15.09.2020 | Онлайн-брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Понеділок, 14 вересня 2020 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про порушення карантину у різних містах України, зокрема, в Одесі на святкуванні Дня міста зібралися десятки тисяч людей без засобів індивідуального захисту та дотримання карантинних норм. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов був обурений масштабним святкування.

В Одесі збільшується кількість хворих на COVID-19 через нехтування вимогами карантину

В Одесі збільшується кількість хворих на COVID-19 через нехтування вимогами карантину

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація