До послаблення карантину не готові: які обмеження залишаються у Рівненській та Волинській областях

До послаблення карантину не готові: які обмеження залишаються у Рівненській та Волинській областях

Фото: ТСН

Ці регіони не готові до переходу до адаптивного карантину.

Україна виходить з карантину, впровадженого задля недопущення поширення нового коронавірусу COVID-19, але не вся. До послаблення не готові Буковина, Рівненщина та Волинь. У цих регіонах стрімкий ріст нових інфікованих.

Тож в цих регіонах залишаться певні обмеження. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рівненська область

Для того, щоб область могла претендувати на послаблення карантину, має бути не більше 20 виявлених випадків коронавірусу за добу. Та за минулу добу на Рівненщині їх було 66.

За іншими критеріями область могла б перейти до адаптивного карантину, адже лікарні заповнені на 30%, а ще проводиться тестів учетверо більше від мінімально визначеного Кабміном. І саме цим санітарний лікар пояснює високі цифри. Але все ж ризикувати в області не зважилися.

"Рівненщина на сьогоднішній момент не готова до пом'якшення карантину чи переходу на адаптивний. Дитячі садочки не будуть працювати, маршрутні таксі не будуть функціонувати між районами", - повідомив голова Рівненської обладміністрації Віталій Коваль.

Тим не менш, у самому Рівному зміни відбулися. Відновили рух маршрутки, щоправда лише 25 із 280. Тепер вони із тролейбусами і автобусами курсуватимуть від 6 ранку і до 9 вечора, а не як раніше по кілька годин. Братимуть людей лише в масках, але заповнюватимуть усі сидячі місця. Це змушені були зробити через масовість на зупинках.

"Було скупчення на зупинках і було важко дотриматися умов карантину  саме на зупинках, тому треба було розвантажити місто. Це в зв’язку, насамперед, з відкриттям ринків", - пояснив керівник управління транспорту Рівного Володимир Пилипчук.

Зазначимо, що на Рівненщині новий спалах коронавірусу. В інтернаті для літніх людей та людей з інвалідністю інфікувалися 6 працівників та 6 підопічних. Загалом же на Рівненщині понад 1300 підтверджених випадків, 29 людям життя врятувати не вдалося, 472 одужали.

Волинська область

Про те, що послаблення карантину в області може і не відбутися, волинян і здивувало і обурило. Адже цифри інфікування в регіоні невеликі - близько 700 осіб. Це менше, ніж у сусідніх областях. Лікарні заповнені менше, ніж на 30%. Хоча кілька днів поспіль на Волині було зростання захворюваності.

Чи запрацює 22 травня міський транспорт у Луцьку, і в міській раді, і в облдержадміністрації сказали, що автобуси запустять лише після оприлюднення постанови Кабміну.

Нині містом курсує лише спецтранспорт. Мешканці без власних авто на роботу добираються пішки або на велосипедах.

Чи запрацюють в області дитячі садки від 25 травня - поки теж невідомо. Але там готуються до відкриття. З відпусток відкликали працівників. З батьками обговорюють нові умови роботи.

Без послаблень: які карантинні обмеження залишаться у Волинській та Рівненській областях

Без послаблень: які карантинні обмеження залишаться у Волинській та Рівненській областях

Нагадаємо, що у середу, 20 травня, уряд підтримав рішення щодо подовження карантину, запровадженого раніше у зв'язку з коронавірусом, до 22 червня та переходу до адаптивної моделі в усіх областях України.

Водночас від 22 травня стартує другий етап послаблення карантинних обмежень. З повним новим списком скасування заборон від 22 травня можна ознайомитися тут.

Повʼязані теми:

Наступна публікація