До Британії почали надходити перші дози вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech

До Британії почали надходити перші дози вакцини від коронавірусу Pfizer і BioNTech

Фото: Associated Press

Вакцину розподілятимуть вже наступного тижня.

Велика Британія стала першою країною у світі, яка отримала вакцину від коронавірусу від американської Pfizer і німецької BioNTech. До країни почали надходити перші дози препарату BNT162, яка, за дослідженнями, на 95% захищає від COVID-19. 

Про це пише Sky News. 

Вакцину розподілятимуть вже наступного тижня між 50 лікарнями. Зазначається, що насамперед щеплення зроблять людям від 80 років і персоналу будинку літніх людей. Далі вакцину почнуть отримувати центри масової вакцинації, які розміщені в конференц-залах і на спортивних аренах. Після цього вакцину доправлять до лікарень і медичних центрів. 

Експерти заявили про логістичні проблеми, адже є труднощі з передаванням вакцини людям, які не можуть залишити свої домівки. Транспортування вакцини з будинку літніх осіб матиме складнощі, адже вакцина має зберігатися за температури від -70°С до -80°С.

Варто зазначити, що вакцину можна переміщати не більш ніж чотири рази, бо вона ризикує стати неефективною. У самій лікарні вакцину дозволено зберігати до 5 днів. 

Загалом 2020 року компанії Pfizer і BioNTech планують створити до 50 мільйонів доз, чого буде достатньо для вакцинації 25 мільйонів осіб, а у 2021 році — 1,3 мільярда доз. Очікується, що найближчим часом ця вакцина отримає ліцензію також у США та в ЄС. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація