"Діти хворіють на COVID-19 дуже легко": лікар назвав основний симптом

"Діти хворіють на COVID-19 дуже легко": лікар назвав основний симптом

Павло Сільковський стажувався у США, а також їздив з благодійною медичною місією у Гаїті, та в Кенію

Зазвичай у дітей температура тримається 1-2 дні і зникає.

Більшість дітей хворіють на новий тип коронавіруса COVID-19 дуже легко. Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський.  

"Так, діти хворіють, але, як правило, хворіють дуже легко. У них температура тримається 1-2 дні і зникає. Вже понад чотири місяці у наші країні діє карантин, і навіть через наше відділення щотижня проходять 50-60 дітей, але жодного разу не було у нас важкої дитини з коронавірусом", – каже Сільковський.

За словами лікаря, коли він захворів на COVID-19, то був не проти, аби його діти також перехворіли легко. Він не самоізолювався від дітей.

"Тим паче, що зараз літо, гарна погода, хороше харчування. Я не проти, щоб вони зміцнили імунітет і були захищені в холодну пору року, коли приєднаються інші сезонні захворювання, такі як грип. Вони ж нікуди не зникли, і коронавірус нікуди не зникне до цього часу. І коли це все разом поєднається, то це захворювання може перебігати важче. Ось такою була моя логіка", – поділився лікар.

За його словами, також він уже знав до цього випадки, коли батьки хворіли, а діти – ні. "І я розумів, що швидше за все, мої діти не захворіють, але навіть якщо це трапиться, вони пройдуть це легко. Але ніхто з моєї сім'ї не захворів. Принаймні, симптомів не було", – розповів нам Сільковський.  

Нагадаємо, станом на ранок суботи, 25 липня, в Україні офіційно зафіксовано 63929 випадків зараження новим коронавірусом. За останню добу СOVID-19 підтвердили ще у 1106 осіб. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація