Держава профінансує виготовлення української вакцини від коронавірусу: Степанов розповів, скільки треба коштів

Держава профінансує виготовлення української вакцини від коронавірусу: Степанов розповів, скільки треба коштів

Фото: Associated Press

Доклінічна фаза випробувань української вакцини від COVID-19 пройдена успішно, каже міністр охорони здоров'я.

Держава повністю профінансує виготовлення української вакцини від нового коронавірусу COVID-19. Водночас на це потрібно близько 100-150 мільйонів гривень.

Про це сьогодні, 22 жовтня, на онлайн-брифінгу щодо української вакцини від COVID-19 сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У вівторок (20 жовтня. - Ред.) ми разом з вченими-науковцями презентували президенту Володимиру Зеленському роботу, яка тривала шість місяців, щодо розробки, проходження доклінічної фази вакцини проти COVID-19. Ця фаза складається з кількох великих моментів. Зараз можемо сказати, що вона пройдена, що в рамках проведення цієї доклінічної фази було з’ясовано, що цей кандидат на вакцину має достатньо гарні перспективи, відбувається нейтралізація вірусу", - сказав Степанов.

За його словами, розробку здійснювали, зокрема, американський консорціум компаній разом з українськими вченими.

"У зв’язку з тим, що ми завершили цю фазу, зараз треба розпочинати клінічну фазу, вона буде розпочата за повної підтримки держави з точки зору і фінансування всіх процесів. Звичайно, це ще достатньо тривалий термін, щоб закінчити всі випробування, бо ми говоримо про серйозний імунобіологічний лікарський засіб", - додав міністр.

За словами Степанова, на повному фінансуванні виготовлення української вакцини від коронавірусу наполягає Зеленський.

"Будуть зроблені розрахунки. І я вважаю, що у повному обсязі ми профінансуємо з боку держави виготовлення цієї вакцини", - зазначив міністр.

Він додав, що на її виготовлення треба близько 100-150 мільйонів гривень.

Нагадаємо, один із розробників препарату президент компанії DiaPrep System Inc., професор, доктор медичних наук, міжнародний експерт у сфері охорони здоров'я та епідеміології Михайло Фаворов заявив, що Українську вакцину від коронавірусу можуть почати випробовувати на людях найближчими місяцями. Препарат власного виробництва вже успішно протестували на тваринах. 

Франція стала другою країною Європи, де кількість хворих коронавірусом перевищила мільйон

Франція стала другою країною Європи, де кількість хворих коронавірусом перевищила мільйон

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація