Де можна заразитися коронавірусом і куди не варто ходити: відповідь лікаря

Де можна заразитися коронавірусом і куди не варто ходити: відповідь лікаря

Фото: Associated Press

Підвищену небезпеку становить транспорт.

Коронавірусом з найбільшою ймовірністю можна інфікуватися у місцях масового скупчення людей. А концерти, футболи та великі весілля потрібно було вже давно заборонити.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

"Я і від лікарів чую, і від людей, що дуже багато можуть інфікуватись навіть у транспорті.  Ви розумієте, як лікарі їдуть, приміром, на роботу. Що вони, може, пішки йдуть? Явно, що ні. Чи всі мають автомобілі? Ні. Як добираються на роботу медсестри і санітарки? Напевно, не на власних автомобілях. Відповідно, вони заходять до громадського транспорту і мають там шанс інфікуватися частіше. Але, звісно, це така вимушена річ, яку не просто так змінити. А от, що держава могла б забезпечити раніше – це зупинка концертів, футболів, великих весіль (хоча б обмежити кількість гостей)", – каже медик.

За його словами, ризик можна зменшити, якщо, приміром, святкувати щось лише у колі близької родини.

"Ми ж не проти, щоб були весілля, але аби святкувань не робили більше ніж на 10 осіб. Збирається лише одна близька родина – нема питань. А у нас відбувається святкування на 100 осіб, потім 50 із них захворіли, 20 – потрапили до лікарні. А якщо таких весіль 3-4, то на другий тиждень ми маємо більше 50 хворих у лікарні", – розповів Тарас Жиравецький.

Нагадаємо, раніше лікарка Ольга Голубовська розповіла, чому коронавірус в осіннє-зимовий сезон має найтяжчий перебіг. Саме в цей період зростає кількість пацієнтів з важкою формою COVID-19. 

Чи захищають від коронавірусу вітаміни та чи варто їх приймати – Поп-наука

Чи захищають від коронавірусу вітаміни та чи варто їх приймати – Поп-наука

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація