COVID-19 в Україні: Зеленський зазначив, що лише вакцини недостатньо

COVID-19 в Україні: Зеленський зазначив, що лише вакцини недостатньо

Фото: Associated Press

За словами глави держави, представникам влади варто замислитися про те, як переконати українців скористатися вакциною.

Отримати вакцину – це ще не повністю виконати найголовніше завдання. Щоб щеплення спрацювало в масштабах країни, це має бути дійсно масовий процес.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

"Тому вже зараз представникам влади на всіх рівнях, зокрема на рівні міст та громад, а також лідерам суспільної думки варто замислитися про те, як переконати абсолютну більшість українців скористатися вакциною", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер, 31 грудня.

За словами президента, держава зі свого боку зробить для цього дві важливі речі: забезпечить наявність безкоштовних для людей і справді безпечних вакцин.

"А от захист ідеї вакцинації, аргументи на користь наукового погляду на життя та питання про здоров’я – це те, що ми повинні зробити разом. І центральна влада, і місцеві лідери, і всі українці, які мають вплив на суспільну думку, настрій громади або просто переконання своєї родини. І це ще один факт. Або політичні спекуляції, або дієва промоція вакцинації як ідеї захисту країни від нових типів інфекцій. Що успішніші будемо всі разом у цьому у 2021 році, то швидше зможемо забути про таку загрозу, як COVID-19", - резюмував він.

Крім того, Зеленський повідомив, скільки Україна отримає доз вакцин проти коронавірусу від китайської компанії "Sinovac Biotech". Голова держави зазначив, що на початку Україна отримає 1,9 мільйона доз від "Sinovac". Це на додачу до 8 мільйонів доз, які ми гарантовано одержимо через глобальний механізм COVAX. Також працюємо над тим, щоб збільшити постачання через COVAX до 16 мільйонів доз.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії "Sinovac Biotech" (ред. — Китай) проти респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Україна закупить понад 2 мільйони доз вакцини китайського виробництва від коронавірусу

Україна закупить понад 2 мільйони доз вакцини китайського виробництва від коронавірусу

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація