COVID-19 в Україні: Віктор Ляшко пояснив, чому одразу на всіх українців вакцини не вистачить

COVID-19 в Україні: Віктор Ляшко пояснив, чому одразу на всіх українців вакцини не вистачить

Фото: Віктор Ляшко/Facebook

За словами головного санітарного лікаря країни, це буде безпрецедентна вакцинальна сесія.

В Україні планується вакцинальна сесія, яка буде розраховуватись від пріоритетних груп людей. Наразі МОЗ прораховує, як і в яких кабінетах щеплення буде проведено. До цього процесу мають бути долучені й приватні медичні структури.

Про це заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив 19 листопада в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1. 

"Ми говоримо про те, щоб нам в країну завезти як мінімум 15 мільйонів доз вакцини, щоб охопити всіх щепленням. Але тепер питання — 15 мільйонів доз вакцини відразу завезти, зберігати, розвести і провакцинувати – це досить складний процес. Тому й планується вакцинальна сесія. Вакцинальна сесія буде розраховуватися саме від пріоритетних груп людей, і ми прораховуємо зараз, як, у яких кабінетах щеплення буде проведено. І приватні медичні структури мають бути долучені до цього процесу", — зазначив він.

За словами Ляшка, це безпрецедентна вакцинальна сесія і повинні працювати не тільки державні структури. 

"Повинна працювати вся медична спільнота, щоб у якомога коротший термін охопити якомога більше людей, щоб якомога швидше розірвати ланцюг передачі цієї інфекції", — резюмував він.

В Україну потрібно завезти не менше 15 мільйонів доз вакцини, щоб охопити всіх щепленням – Віктор Ляшко

В Україну потрібно завезти не менше 15 мільйонів доз вакцини, щоб охопити всіх щепленням – Віктор Ляшко

Нагадаємо, що за словами Ляшка, в Україні розглядають проведення щеплення від COVID-19, щойно з'явиться вакцина. Для того, щоб забути про епідемію в Україні і допомогти світу побороти пандемію, в країні необхідно охопити щепленням понад 40 мільйонів населення. Водночас Ляшко зазначив, що 20% доз вакцини країна має отримати безоплатно. Далі вакцину збираються купувати, аби закупити її для покриття щонайменше 20 мільйонів населення України. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація