"Чорна п'ятниця" могла зіпсувати карантин вихідного дня - лікарка

"Чорна п'ятниця" могла зіпсувати карантин вихідного дня - лікарка

Фото: УНІАН

У день знижок в крамницях та торгових центрах люди активніше контактували між собою.

Ефект від карантину вихідного дня можна оцінити не раніше, ніж за три тижні. Ці обмеження дадуть певний результат, утім його могла зіпсувати "чорна п'ятниця", адже у цей день розпродажів люди активніше почали контактувати одне з одним. Таку думку висловила головна санітарна лікарка Чернівецької області Наталія Гопко, пише агентство АСС.

"Обмеження відвідування тих місць, які люди зазвичай відвідували у суботу та неділю, дало певний ефект. Але впродовж попереднього тижня були, наприклад, дуже активні розпродажі в у зв’язку з "чорною п’ятницею". Це сприяло активнішому спілкуванню впродовж робочого тижня. Здебільшого люди дотримувалися маскового режиму. Хочеться сподіватися, що керівництво торгових центрів та всі відповідальні особи забезпечили і дотримання дистанціювання. Перебування в таких місцях зазвичай не є надто тривалим, але, тим не менш, ці речі впродовж тижня, поза карантином вихідного дня, можуть спричинити зростання кількості нових випадків", - сказала лікарка.

Нагадаємо, уряд відмовився від карантину вихідного дня: на вихідних і в будні діятиме обмеження "помаранчевої" зони на території всієї країни.

Вперше у більшості країн "чорна п'ятниця" минає без натовпів у магазинах

Вперше у більшості країн "чорна п'ятниця" минає без натовпів у магазинах

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація