Чому в Україні зменшилась кількість інфікованих коронавірусом: Степанов пояснив

Чому в Україні зменшилась кількість інфікованих коронавірусом: Степанов пояснив

Фото: УНІАН

За словами міністра охорони здоров'я, в Україні зменшилась кількість людей з симптомами коронавірусу, тому і зменшилась кількість тестувань.

Кількість інфікованих коронавірусом людей в Україні справді зменшилась. Спочатку відбувалось зниження динаміки зростання хворих, а потім і зниження кількості заражених коронавірусом. Така стабілізація відобразилась на кількості тестувань. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю на 24 каналі.

Як зазначив Степанов, до 10 грудня в Україні не було чітко визначено, кого потрібно тестувати на коронавірус. Тестували усіх людей, які мали симптоми COVID-19 та пневмонії. Щойно зменшувалась кількість людей, які мають ознаки коронавірусу – зменшувалась кількість зроблених тестувань.

Але наразі розширили критерії людей, яких тестують методом ПЛР. Зокрема, додали будь-які респіраторні захворювання, незалежно від того, чи збігаються вони з симптомами COVID-19 чи ні.

Також додали ще один метод діагностики – це експрес-тести на коронавірус, які надходять в регіони. Це тести на антиген, результат яких вже можна побачити через 15 хвилин. І ухвалили пункт, де будь-яка контактна особа, яка перебувала біля інфікованого, повинна зробити ПЛР-тести.

"Ми розширюємо перелік максимально. Тому що потужність лабораторій вже збільшили і можна робити до 50 – 60 тестів. Також є потужні приватні лабораторії, яким ми сплачуємо гроші", – сказав Степанов.

Нагадаємо, лікарі назвали причини різкого зниження статистики хворих на COVID-19 в Україні.

Що відбувається з реальним рівнем захворюваності на коронавірус в Україні

Що відбувається з реальним рівнем захворюваності на коронавірус в Україні

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація