Чому "помиляються" тести на коронавірус: пояснення лікарки

Чому "помиляються" тести на коронавірус: пояснення лікарки

Фото: unsplash.com

До лікарні часто госпіталізують пацієнтів з негативним ПЛР, але типовою клінікою, каже Ольга Кобевко.

Випадків, коли у людини є усі ознаки коронавірусу, а тести показують негативний результат – дуже багато.

Про це ТСН.ua розповіла лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко.

"Таких випадків дуже багато. І останній приклад – це смерть лікаря з Почаєва Тернопільської області Івана Венжиновича. Він від перших днів працював з пацієнтами, хворими на COVID-19, а коли він сам захворів і був у важкому стані, його тести були негативними. Але там була типова клініка і, на жаль, цьому загиблому лікарю не буде враховано, як професійне захворювання, і це неправильно", – каже лікарка.

За її словами, є кілька причин, чому тест на коронавірус показує неправильний результат. "По-перше, може бути концентрація вірусу занадто низька, щоб її відчував апарат. По-друге, може бути період, коли вірусу вже немає, але виникнули ускладнення. По-третє, може бути людський фактор при дослідженні і заборі мазка", – пояснює Ольга Кобевко.

Лікарка додала, що вони до лікарні часто госпіталізують пацієнтів, навіть, якщо ПЛР – негативний, але є типова клініка. "І часто повторні зразки бувають позитивними", – каже лікарка-інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні.

Нагадаємо, раніше лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський  розповів ТСН.ua, чи можна перенести COVID-19 і не помітити цього

Голі й беззахисні: у Барселоні лікарі показали свою вразливість перед коронавірусом

Голі й беззахисні: у Барселоні лікарі показали свою вразливість перед коронавірусом

Повʼязані теми:

Наступна публікація