Чи є рознощиком коронавірусу той, хто перехворів, але проживає з інфікованим: Комаровський відповів

Чи є рознощиком коронавірусу той, хто перехворів, але проживає з інфікованим: Комаровський відповів

скріншот з відео / Дмитро Комаровський

Також лікар розповів, коли таким особам потрібно виходити із самоізоляції.

Наразі чітких рекомендації щодо самоізоляції людей, які перехворіли на коронавірусну хворобу, але проживають з інфікованою людиною в одному помешканні, немає. Тому в такій ситуації потрібно враховувати логіку і здоровий глузд, заявив відомий педіатр Євген Комаровський на своєму YouTube-каналі.

"Можливо, через рік-два будуть абсолютно зрозумілі, конкретні рекомендації: якщо ви були в контакті, треба на такі-то терміни йти на самоізоляцію чи не треба... але зараз цього немає", — сказав лікар і наголосив, що самоізоляція все ж необхідна.

Відповідаючи на запитання, чи є рознощиком коронавірусу людина, яка вже перехворіла, але контактує з хворим на COVID-19, Комаровський навів як приклад ситуацію з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Чиновник перехворів на коронавірус ще навесні, але днями контактував з COVID-19 і через це пішов на самоізоляцію.

За словами педіатра, важливо точно знати, чи має людина, яка поборола коронавірус, характерні імуноглобуліни G. Але якщо є тісний контакт із зараженим, то виходити із самоізоляції краще тільки після закінчення необхідного періоду часу — 24 днів.

"Хтось із членів сім'ї захворів, і ви з цією людиною контактуєте. От якщо перші симптоми з'явилися, умовно кажучи, 1 листопада, то скільки ця людина буде заразною? Теоретично, максимум 7-8 днів, але наука епідеміологія вирішить, що краще перестрахуватися, і скаже — 10 днів. Тобто ви контактуєте до 10 листопада. А тепер додайте 14 днів — максимальний інкубаційний період — отже, ви можете йти на волю 24 листопада", — порадив лікар.

Нагадаємо, раніше Євген Комаровський розповів, як легко розпізнати коронавірус.

Які температурні рекорди фіксували цього дня та що варто пам'ятати про неносіння захисних масок

Які температурні рекорди фіксували цього дня та що варто пам'ятати про неносіння захисних масок

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація