Як коронавірус впливає на вагітність: лікарка відповіла на популярні запитання

Як коронавірус впливає на вагітність: лікарка відповіла на популярні запитання

скріншот з відео

Акушерка-гінекологиня Марина Поковба розповіла, як відбуваються пологи у вагітних з коронавірусом.

Акушерка-гінекологиня Мукачівської центральної районної лікарні Марина Поковба радить вагітним жінкам під час пандемії коронавірусу не пропускати планові візити до лікаря, та й загалом не ізольовуватись від навколишнього світу. Потрібно лише використовувати засоби індивідуального захисту і уникати місць з великим скупченням людей, адже COVID-19 становить небезпеку для майбутніх мам.

Про це лікарка Марина Поковба розповіла на відео, яке розміщене на сторінці лікарні у Facebook.

Також медик відповіла на часті запитання, які цікавлять породіль. Зокрема, Марина Поковба каже, що наразі достовірних даних про те, що вагітні жінки хворіють частіше на COVID-19, ніж інша група населення, немає. Утім, ризик є, оскільки під час вагітності у породіллі відбуваються зміни в організмі, а також її захисна система не працює у повну силу. В результаті чого вагітна жінка має більшу ймовірність захворіти.

На запитання, чи становить небезпеку для дитини і її розвитку, якщо вагітна жінка інфікована коронавірусом, лікарка відповідає, що таких даних немає. Так само невідомо, чи передається вірус від матері до дитини, через грудне молоко під час годування грудьми.

Часто жінок цікавить, чи Covid-19 спричиняє передчасні пологи. Акушер-гінеколог Марина Поковба каже, що ця тема мало вивчена, але ускладення від коронавірусу можуть спричинити передчасні пологи.

Якщо сталось так, що у вагітної жінки виявили коронававірусну інфекцію, то вона народжуватиме в окремій палаті-ізоляторі.

"Цю жінку обслуговує окрема бригада, яка оснащена індивідуальними засобами захисту", - резюмувала акушерка-гінекологиня Марина Поковба.

Нагадаємо, раніше лікарка Юлія Ніжинська розповіла, як підготуватись до пологів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація