Чи потрібно хворим на коронавірус мати вдома кисневий балончик і концентратор: пояснення лікарів

Чи потрібно хворим на коронавірус мати вдома кисневий балончик і концентратор: пояснення лікарів

Фото: УНІАН

Медики розповіли, що краще використовувати вдома для кисневої терапії.

У соцмережах можна побачити публікації людей, які під час домашнього лікування коронавірусної хвороби дихали киснем із маленьких балончиків зі спортивних магазинів. Проте це не має жодного сенсу, хіба що дає ефект плацебо. Про це розповів лікар-інфекціоніст Юрій Жигарєв, пише видання "Букви".

“Кисень призначає тільки лікар. Є два варіанти: або він потрібен, або ні. Якщо він не потрібен, то ніякі балончики не мають сенсу. Якщо кисень потрібен, то потік має бути 5-8 літрів на хвилину, ніякий балончик із цим не впорається”, – пояснив Жигарєв.

За словами лікаря Євгена Симонця, киснева терапія в домашніх умовах стала поширеним методом допоміжного лікування коронавірусу. Особливо це стосується людей похилого віку, людей, які мають на хронічні захворювання органів дихання, серцево-судинної системи тощо. Для цього використовують кисневі концентратори – апарати медичного призначення, які дозволяють отримувати кисень високої концентрації за допомогою молекулярної фільтрації навколишнього повітря.

“Концентратор кисню призначений для проведення кисневої терапії пацієнтам, які мають низькі показники сатурації, 92 % та нижче. Використовується виключно за призначенням лікаря, з формуванням частоти та часу сеансів кисневої терапії та визначенням кисневого потоку. Для такої терапії можна використовувати і кисневі балони різного об’єму. Вони значно дешевші і прості у використанні. Але вони можуть використовуватись лише короткий термін часу, до того ж, в Україні ще повноцінно не налагоджений механізм поповнення цих балонів киснем”, – пояснив лікар.

Нагадаємо, раніше лікар Євген Дубровський пояснив, чому хворим з коронавірусом так потрібен кисень.

Кисневий концентратор: панацея у лікуванні коронавірусу чи лише допоміжний пристрій

Кисневий концентратор: панацея у лікуванні коронавірусу чи лише допоміжний пристрій

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація