Черкаси не впроваджуватимуть карантин вихідного дня

Черкаси не впроваджуватимуть карантин вихідного дня

Фото: УНІАН

Таке рішення ухвалила місцева комісія ТЕБ та НС.

У Черкасах на засіданні виконавчого комітету підтримали проект рішення про невпровадження на території міста карантину вихідного дня. Відповідне рішення ухвалила й місцева комісія ТЕБ та НС, засідання якої відбулося під час виконкому міської ради, інформує місцеве видання "18000".

Зазначається, що на засідання виконавчого комітету прийшли підприємці, які просили не впроваджувати в місті карантин вихідного дня. За їхніми словами, він "вб’є" їхній бізнес, оскільки саме у вихідні вони отримують 50% від виручки. Підприємці просили дозволити працювати маленьким магазинам, закладам харчування, а також ТРЦ, площа яких може забезпечити дотримання дистанції, та ринкам.

Між тим, мер міста Анатолій Бондаренко заявив, що не бачить потреби вводити такий карантин.

"Так, є проблеми, але їх потрібно вирішувати не таким способом. На сьогоднішній день ми протестували близько 60 тисяч жителів Черкас. Є проблеми з тестами, є проблеми з ліжкомісцями, але ми маємо це вирішувати не за рахунок підприємців. Я пропоную не підтримувати карантин вихідного дня", – зазначив міський голова .

Підтримав позицію мера і директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг ЧМР Всеволод Кульчиковський, зауваживши, що, на його думку, карантин не є ефективним.

Нагадаємо, напередодні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вже заявляв, що теж не підтримує карантину вихідного дня. Він вважає, що всі підприємці міста мають право працювати з дотриманням протиепідемічних норм.

Карантин вихідного дня: як на обмеження відреагували в регіонах

Карантин вихідного дня: як на обмеження відреагували в регіонах

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація