Через закриті магазини, ресторани та брак поїздок німці заощадили рекордну суму грошей під час карантину

Через закриті магазини, ресторани та брак поїздок німці заощадили рекордну суму грошей під час карантину

Фото: Associated Press

Заощаджувати німці намагалися здебільшого через страх втрати роботи чи різкого зменшення доходів у майбутньому.

Виявилося, що у пандемії коронавірусу є і приємна сторона. Так, під час карантину німці заощадили рекордну суму грошей – понад сім трильйонів євро. Це майже на 400 мільярдів більше, аніж у попередні роки.

Від кожної заробленої сотні в середньому німцям вдавалося додатково відкладати по 17 євро, йдеться 2 січня у сюжеті ТСН.19:30.

За даними соціологів та економістів, заощаджувати німці намагалися здебільшого через страх втрати роботи чи різкого зменшення доходів у майбутньому. Окрім того, значно зменшити витрати їм допомогли закриті магазини, ресторани та брак поїздок.

Під час карантину німці заощадили рекордну суму грошей

Під час карантину німці заощадили рекордну суму грошей

Нагадаємо, що Новий рік німці святкували удома. Карантин на Новий рік без послаблень. Ресторани і бари закриті ще від листопада, так само як салони краси, перукарні, манікюри. Заборонили продаж піротехніки, на яку німці щороку витрачали мільярди євро. У Берліні оголосили майже 60 вулиць і площ, де не можна було ані запустити торішні запаси піротехніки, ані навіть лишитися стояти. Усе – щоби попередити скупчення людей. За порядком стежили майже три тисячі поліцейських. 

Але незважаючи на це, у місті через новорічні феєрверки сталися сотні займань. Через заборону люди запускали їх з власних балконів. Пожежники кажуть, лише за шість хвилин одразу після півночі отримали 18 дзвінків. Далі ця цифра збільшувалася ледь не з геометричною прогресією. Дивом обійшлося без жертв.

Повʼязані теми:

Наступна публікація