Через нехтування карантинними обмеженнями в Одесі закінчуються ліжка для хворих на коронавірус

Через нехтування карантинними обмеженнями в Одесі закінчуються ліжка для хворих на коронавірус

Фото: Facebook/Максим Куций

Курортний сезон  в Одесі триватиме щонайменше місяць.

В Одесі готують резервну лікарню. Бо в інфекційній закінчуються місця для хворих на коронавірус. У місті фіксують різке зростання недужих. Щодня їх до чотирьох десятків. І це ушестеро більше, ніж пів місяця тому. Спалах пов'язують з напливом відпочивальників і повсюдним ігноруванням будь-яких карантинних обмежень.

Чи не означає це, що курортний сезон в Одесі може завершитися достроково – в сюжеті ТСН.19:30.

Танцюють на дискотеках, веселяться на атракціонах, відпочивають у вщент заповнених ресторанах – Одеса ігнорує коронавірус. У вечірній Аркадії не протиснутися.

Спалах вже фіксують - кажуть медики. Щодоби недужих ушестеро більше, ніж іще два тижні тому. За їхніми прогнозами, з такими темпами через десять діб в інфекційній лікарні не залишиться вільних місць для хворих на COVID-19. Тому поспіхом готують резервну лікарню на 120 ліжок.

В Одесі - різке зростання хворих на COVID-19 через ігнорування відпочивальниками карантинних обмежень

В Одесі - різке зростання хворих на COVID-19 через ігнорування відпочивальниками карантинних обмежень

"120 ліжок будуть перекваліфіковані тільки під хворих з пневмонією. Цим ми звільнимо ліжка інфекційної лікарні. Буде проводитися повністю лабораторне обстеження ПЦР, швидкі тести та ІФА-тести для того, щоб виключити ймовірність захворювання", – каже директорка КП "Міська лікарня №5" Алла Порохова.

З метою запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції, пасажири у громадському транспорті повинні перебувати у захисних масках. Але у масках одиниці, а через громадський транспорт нині проходять тисячі відпочивальників. Вплинути на кожного комунальники не можуть - хіба частіше дезінфікують салони. 

"Проводимо дезінфекцію рухомого складу не рідше 4 разів на добу. По поверненню машин у ДЕПО після закінчення робочої зміни, проводиться мийка та повна обробка рухомого складу методом розпилення з аерозольних гармат", – каже заступник директора КП "Одесміськелектротранс" Олександр Коваль.

Ймовірно, обробляти дезрозчинами знову почнуть і вулиці, зупинки та інші місця масового скупчення людей, як це було навесні, на початку карантину. 

"І в міському транспорті, і на вулицях, і в ресторанах, і в кафе, і в клубах забули про те, що сьогодні ми перебуваємо в складній ситуації. Якщо це не друга хвиля, то я можу собі уявити або складно уявити, що буде, якщо буде дійсно друга хвиля", – зауважив міський голова Геннадій Труханов.

Курортний сезон  в Одесі триватиме щонайменше місяць. І якщо коронавірусна статистика не зміниться найближчим часом, регіон ще до осені може опинитися в червоній карантинній зоні і вже зі значно суворішими обмеженнями.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація