Через коронакризу мільйону українців роздадуть по 8 тисяч гривень: у Мінцифри оприлюднили "список обраних"

Через коронакризу мільйону українців роздадуть по 8 тисяч гривень: у Мінцифри оприлюднили "список обраних"

Фото: УНІАН

Роботодавець повинен мати одну з 6-ти категорій КВЕД.

Понад мільйон українців, які зупинили роботу на час карантину, отримають по вісім тисяч гривень фінансової допомоги на порталі та в мобільному застосунку "Дія".

Про це у середу, 25 листопада, повідомив віцепрем'єр-міністр України, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook. 

Зазначається, що допомогу отримають працівники або ФОП, якщо її роботодавець має одну з 6-ти категорій КВЕД (Класифікація видів економічної діяльності. - Ред.):

  • 47 — Роздрібна торгівля (крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами);
  • 55 — Тимчасове розміщування;
  • 56 — Діяльність із забезпечення стравами та напоями;
  • 59.14 — Демонстрація кінофільмів;
  • 90 — Діяльність у сфері творчості, мистецтва та розваг;
  • 93 — Діяльність у сфері спорту, організування відпочинку та розваг.

"Одна з 6 категорій КВЕД має бути заявлена першою у реєстраційних відомостях на 31.10.2020, - уточнив Федоров. - Загальний обсяг за цим напрямком становитиме 10 млрд гривень".

Фінансова допомога надаватиметься одноразово. "Програма підтримки за ініціативи президента України прийнята сьогодні урядом та спрямована на розгляд до Верховної Ради", - додав віцепрем'єр.

Нагадаємо, в Україні фізичні особи ‒ підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування й належать до першої та другої групи платників єдиного податку, знову отримуватимуть допомогу на дітей. Рішення щодо відновлення виплат ухвалив Кабінет міністрів на засіданні у середу, 25 листопада. 

Як повідомлялося, міністр культури Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий жорсткий карантин під час новорічних і різдвяних свят, а також відмовитись від масових заходів. Водночас уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття. 

Говорять про посилення обмежень на свята і в Офісі президента. Радник керівника ОП Тимофій Милованов вважає, що різдвяні свята - гарна нагода посилити карантинні обмеження в Україні. 

Святковий карантин: уряд шукає оптимальні варіанти обмежень під час зимових свят

Святковий карантин: уряд шукає оптимальні варіанти обмежень під час зимових свят

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація