Чехія повернулася до жорсткого локдауну: які обмеження почали діяти в країні

Чехія повернулася до жорсткого локдауну: які обмеження почали діяти в країні

Фото: Associated Press

Карантин триватиме щонайменше до 3 листопада.

До жорсткого локдауну та навіть обмеження на пересування повертається й Чехія. 

Які причини повернення до жорсткого карантину та що нині пражанам дозволено, а що ні, у сюжеті ТСН.Ранок.

Чехія одна із перших в Європі оголосила локдаун після Ірландії та Ізраїлю. Якщо навесні це було більше превентивно, то нині обмеження через швидкі темпи поширення коронавірусу. Щодня в країні нові антирекорди. Протягом минулої доби тут зафіксували майже 15 тисяч нових випадків.

Від сьогодні, 22 жовтня, закриваються усі магазини, крім продуктових та господарських. У торговельних центрах дозволено працювати аптекам. Виходити ж на вулицю чехам дозволено лише з необхідних причин. Зокрема йдеться про поїздки на роботу, до магазину чи аптеки, або допомогу родичам.

Дозволені будуть і прогулянки у парках, якщо компанія не понад двоє людей. Винятками є родини чи колеги по роботі. Закритися доведеться і деяким сферам послуг. Зокрема, готелі не зможуть приймати гостей, які приїхали для відпочинку.

Через зріст хворих на коронавірус Чехія повертається до жорсткого локдауну

Через зріст хворих на коронавірус Чехія повертається до жорсткого локдауну

Водночас чеський уряд обіцяє допомогти бізнесу. Влада наголошує, що компенсуватиме 100% зарплатні роботодавцям, яким доведеться тимчасово закритися. Самозайнятим підприємцям обіцяють щоденні виплати у 500 крон, а це приблизно 600 гривень. Триватимуть ці обмеження щонайменше до 3 листопада.

Кореспондент Радіо Свобода Сергій Стеценко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація