Чехія частково почала приймати українських заробітчан: хто може отримати візу

Чехія частково почала приймати українських заробітчан: хто може отримати візу

Фото: Associated Press

Заробітчани можуть подавати документи до консульства.

Дипломатичні відомства Чехії в Україні від 23 травня розпочали приймати заяви на видавання віз українським працівникам.

Про це повідомив очільник МЗС Чехії Томаш Петршічек.

В міністерстві закордонних справ кажуть, що генеральне консульство у Львові приймає візові анкети та документи від п'ятниці 22 травня. А от посольство в Києві відкриє консульський відділ лише наступного тижня, від 25 травня.

Дипвідомства особливу увагу приділятимуть оформленню сезонних віз. Окрім цього документи на отримання робочої візи приймають у медиків, вчених та працівників соціальних служб.

Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію для сфер чеської охорони здоров'я та сільського господарства, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону

сказав Петршічек.

Також він нагадав, що заробітчани з України, які є науковими співробітниками, студентами, їхніми родичами, а також висококваліфікованими працівниками в галузі охорони здоров'я та соціальних послуг, можуть подати заяву на продовження посвідки на проживання.

  • Чехія однією із перших країн у Європі почала активно послаблювати карантин. Від 11 травня в країні не тільки поновилися міжнародні пасажирські перевезення, а й відкрилися кордони для в’їзду заробітчан із країн, які не входять до складу Євросоюзу. 
  • Влада Чехії планує скасувати "масковий режим" на вулицях вже від кінця травня. Водночас чехам доведеться дотримуватися дистанції один між одним у два метри.

Повернення до заробітків: як українці на карантині виїжджають до Польщі

Повернення до заробітків: як українці на карантині виїжджають до Польщі

Повʼязані теми:

Наступна публікація