"Це просто збіг": у Росії знову після вакцинації на коронавірус захворів медик

"Це просто збіг": у Росії знову після вакцинації на коронавірус захворів медик

Фото: Associated Press

Він погодився пройти щеплення добровільно.

У Кемеровській області РФ медик інфікувався коронавірусом протягом тижня після щеплення першою частиною двохкомпонентної вакцини від COVID-19 "Супутник V". Це вже далеко не перший випадок зараження після вакцинації російським препаратом, однак влада вважає, що це просто співпадіння.

Про це повідомляє місцевий портал VSE.42.

"Захворювання виявлено у медпрацівника на п'яту-шосту добу після першого щеплення. Інкубаційний же період у коронавірусної інфекції досягає 14 днів... Так що, це просто збіг", - зазначила заступниця міністра охорони здоров'я регіону Олена Зеленіна.

Варто зазначити, що "Супутником V" вакцинують двічі з інтервалом у три тижні. Водночас, за словами російських чиновників, щеплений може вважатися захищеним від вірусу тільки через три тижні після введення другої дози.

Нагадаємо, що в Росії зафіксовано вже декілька випадків зараження COVID-19 після вакцинації. Так, наприклад, в Алтайському краї троє медиків, які одними з перших отримали вакцину від "Супутник V", повідомили про позитивні результати тестів на коронавірус. 

Натомість раніше у МОЗ Росії одразу після повідомлення американської компанії Pfizer Inc про ефективність більш ніж на 90% їхньої експериментальної вакцини, заявили, що російська вакцина нібито виявилася ефективною на 92%.

Російська вакцина від COVID-19: що відомо – "Секретні матеріали"

Російська вакцина від COVID-19: що відомо – "Секретні матеріали"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація