"Це невимовний біль": у Львові від коронавірусу помер завідувач відділення інфекційної лікарні

"Це невимовний біль": у Львові від коронавірусу помер завідувач відділення інфекційної лікарні

фото / Наталії Іванченко-Тімко

Життя Ігоря Мартинюка обірвалось у 56 років.

Від ускладнень коронавірусу помер завідувач відділення Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Мартинюк. Життя лікаря обірвалось у неділю, 8 листопада.

"Коронавірус забрав життя ще однієї Людини. Це лікар, завідувач гепатитним відділенням Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Мартинюк Ігор Іванович. Друг, колега... був. Плакати не хочеться. Хочеться кричати, коли вірус забирає життя фізично здорової і ще молодої людини", –  повідомила очільниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко на своїй сторінці у Facebook.

Про втрату колеги розповів заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник.

"...на превеликий жаль, сьогодні ми маємо втрату... непоправну і незаміниму втрату, втрату для друзів, знайомих, колективу, особливо - для рідних! Ця страшна звістка просто приголомшила сьогодні зранку! Сумно, тяжко на душі, просто немає слів, почуттів, відчуттів, емоцій, біль, розпач, відчуття повної безпорадності....та просто не віриться! Царство небесне нашому кращому, тепер вже небесному, "воїну" в білому халаті!", - написав Ігор Берник у Facebook.

Смерть Ігоря Мартинюка стала для багатьох медиків несподіваною.

"Це якийсь безпробудний і безпросвітний жах. Ігор Іванович, беззмінний завідувач відділеннями гепатитів у Львівській обласній інфекційній лікарні. Прекрасний лікар і людина. Ще влітку щось там розповідав міністру під час нашого візиту. Веселий, смішний, з приголомшливим почуттям гумору і, як всі лікарі, не сильно звертав увагу на своє здоров'я. Добрий. Люблячий свою сім'ю, свою роботу, людей, колег, хворих і взагалі життя. 56 років... Я не хочу цього приймати, з ким ми будемо працювати, коли підуть кращі фахівці в медицині? ", - написала інфекціоністка, докторка медичних наук Ольга Голубовська у соцмережі.

Голова Львівської облдержадміністрації висловив співчуття рідним покійного лікаря.

"Висловлюю глибокі співчуття рідним і близьким, колегам по роботі Ігоря Мартинюка. Ігоря Івановича не стало, його організм не справився з ускладненнями коронавірусу. Це невимовний біль", - написав голова ЛОДА

Нагадаємо, у Львові за минулу добу коронавірус виявили у 113 осіб. Загалом, станом на ранок 9 листопада, у Львові та на Львівщині уже 33 754 підтверджені випадки інфікування.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація