"Це дуже болісно": з'явилося відео, де і як лікують хворих на COVID-19 в Києві

"Це дуже болісно": з'явилося відео, де і як лікують хворих на COVID-19 в Києві

"Це дуже болісно": з'явилося відео, де і як лікують хворих на COVID-19 в Києві

Фото: Київрада

Київська міська лікарня №4 заповнена майже на 80 відсотків.

Коронавірус продовжує встановлювати антирекорди к Україні. Сотні нових хворих на COVID-19 щодня виявляють і в Києві. Водночас збільшується і кількість інфікованих, які потребують госпіталізації.

Мер столиці Віталій Кличко на своїй сторінці в Facebook опублікував відео з Київської міської лікарні  № 4, де лікують пацієнтів з коронавірусом.

"Вчора ввечері побував з перевіркою в міській лікарні № 4, що є однією з опорних для лікування пацієнтів із COVID-19. Я вже раніше відвідував цей медзаклад. Із головного, що сьогодні відзначають лікарі: останнім часом у багатьох інфікованих - більш важкий перебіг хвороби. І переважна більшість пацієнтів - віком від 30 до 60 років. Лікарня №4 заповнена майже на 80 відсотків", - повідомив Кличко.

За словами мера, загалом у лікарнях столиці із 1600 ліжок, підготовлених для прийому хворих з коронавірусом у 16 медзакладах, заповнені 52% місць.

"У разі необхідності місто може перепрофілювати відділення і в інших медзакладах, збільшивши кількість ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19", - додав Віталій Кличко та вкотре закликав не нехтувати протиепідемічними заходами.

Тим часом одна із пацієнток лікарні розповіла про перебіг свого захворювання. "Мене зі звичайної палати перевели на кислород, тому що мені стало гірше. Вдих роблю, а видихнути не можу, починається сухий кашель. Дуже важко. У мене двобічна пневмонія. Сказали, дуже важкий випадок у мене. Легені всі уражені. Вдягайте всі маски, тому що це дуже небезпечно, болісно і підступно. Протікає COVID-19 дуже важко", - сказала жінка.

Друзі! Вірус не відступає. І кількість виявлених випадків коронавірусу в столиці, на жаль, зростає. Збільшується і кількість хворих, які потребують госпіталізації. Вчора ввечері побував з перевіркою в міській лікарні № 4, що є однією з опорних для лікування пацієнтів із COVID-19. Я вже раніше відвідував цей медзаклад. Із головного, що сьогодні відзначають лікарі: останнім часом у багатьох інфікованих - більш важкий перебіг хвороби. І переважна більшість пацієнтів - у віці від 30 до 60 років. Лікарня №4 заповнена майже на 80 відсотків. У ній є своя лабораторія для тестування та дослідження зразків біоматеріалу на ПЛР та ІФА. Необхідними засобами захисту та медикаментами заклад забезпечений. Загалом у лікарнях столиці із 1600 ліжок, підготовлених для прийому хворих на коронавірусу в 16 медзакладах, заповнені 52% місць. У разі необхідності місто може перепрофілювати відділення і в інших медзакладах, збільшивши кількість ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19. Але, давайте не доводити до найгіршого сценарію! Послухайте, що говорять ті, хто захворів! Бережіть себе!

Опубликовано Віталій Кличко Вторник, 8 сентября 2020 г.

Нагадаємо, станом на ранок 8 вересня у Києві було зафіксовано 310 нових випадків COVID-19 за добу. Це на 75 випадків більше, ніж 8 вересня.

Телефонний скандал: коронавірусні лікарні Києва заповнені на 40 відсотків

Телефонний скандал: коронавірусні лікарні Києва заповнені на 40 відсотків

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація