"Це досягнення будемо представляти Шнобелівському комітету": епідеміолог розкритикував розробку української вакцини

"Це досягнення будемо представляти Шнобелівському комітету": епідеміолог розкритикував розробку української вакцини

Фото: Право на владу

За його словами, в Офісі президента обговорюють розробку "в гонитві за політичним піаром".

Військовий епідеміолог Сергій Кравченко розкритикував розробку української вакцини. Він зазначив, що в Офісі президента кажуть про її створення "в гонитві за політичним піаром".

Про це епідеміолог заявив у прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" 22 жовтня.

"Дослівно витримка з сайту президента: "Ці дослідження тривали шість місяців і включали наявність нейтралізації вірусу COVID-19 в культурі інфікованих клітин людини". Після цього українські медики, вчені звернулися до Марка Абрахамса. Це людина, яка заснувала Шнобелівську премію. У цьому випадку чекаємо відповіді, але, на жаль, вручення вже відбулося, тому, я думаю, це досягнення ми будемо представляти Шнобелівському комітету наступного року", — говорить Кравченко.

За словами військового епідеміолога, ця тема сама по собі не дискусійна, тому що "група авантюристів в Офісі президента влаштували цю безпосередньо театральну постановку в гонитві за політичним піаром".

"Я розумію групу лобістів, яка була присутня в Офісі президента, які лобіюють свої фінансові інтереси. Обговорювати цей рівень лабораторної роботи студента біологічного факультету університету Шевченка — це невігластво вищого рівня. Якщо ми продовжимо далі цю дискусію щодо цього, то я попрошу Михайла Фаворова (одного з розробників української вакцини. — Ред.) повторити все англійською мовою на території США, що він сказав в Офісі президента, що він сказав на брифінгу, по одній простій причині: тому що там дуже сильна система публічного права. Мало того, я телефонував в США своїми колегами, є у мене друзі і колеги в центрі медичної розвідки Пентагону, ми посміялися над цим всім", — додав він.

"Ми посміялися над цим всім": епідеміолог розповів про гонитву Офісу президента за політичним піаром

"Ми посміялися над цим всім": епідеміолог розповів про гонитву Офісу президента за політичним піаром

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що українська вакцина пройшла доклінічну фазу випробувань.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація