За його словами, під час карантину ресторани отримували до 60% виручки саме у вихідні.
У зв'язку із запровадження в Україні карантину вихідного дня, у закладах громадського харчування вимушено скорочують персонал.
Про це ресторатор Максим Храмов 12 листопада розповів в етері суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".
"Зрозуміло, що до 30% людей нам доведеться скоротити або зменшити їм навантаження. Тому що 50-60% виручки останнім часом приносять тільки вихідні", - пояснив бізнесмен.
За його словами, таку тенденцію спостерігають впродовж кількох останніх місяців, оскільки "люди самі себе карантинять".
"Тому що навантаження того психозу, який на них нападає з усіх боків, з усіх ЗМІ. Це по-перше. По-друге, ніде правди діти, дійсно, у більшості є вже і близькі, і родичі, які хворіють або перехворіли. Люди розуміють, що це дійсно є", - додав Храмов.
Він зазначив, що українці "природнім шляхом скорочують свої соціальні контакти".
"Весь час ми вважаємо, що громадяни - вони дурники, якими треба керувати, і вести їх, як стадо. У нас люди розумні. Вони самі собі обмежують контакти, коли відчувають, що є загроза", - наголосив ресторатор.
Як повідомлялося, 14 листопада задля боротьби зі стрімким поширенням COVID-19 в Україні розпочне діяти карантин вихідного дня. Це означає, що протягом щонайменше трьох наступних тижнів у суботу та неділю буде заборонено працювати ресторанам, непродуктовим магазинам, фітнес-залам та ТРЦ.
Такі протиепідемічні заходи сколихнули підприємців по всій Україні і призвели до протестів. Чимало мерів міст також виступили проти такого рішення уряду, чим і підтримали місцевих бізнесменів. Більше про це - у матеріалі ТСН.ua.