Буковину накриває друга хвиля коронавірусу - ОДА

Буковину накриває друга хвиля коронавірусу - ОДА

Фото: Associated Press

У Чернівецькій області планують підготуватись до спалаху COVID-19.

Буковину накриває друга хвиля поширення коронавірусу, відтак медзаклади планують закупити ще ліків та засобів захисту. Наразі підвищення захворюваності фіксують у всіх районах області.

Про це 10 серпня повідомила Чернівецька ОДА на своїй сторінці у Facebook.

Обласні чиновники провели онлайн-наради із головними лікарями закладів первинної медичної допомоги та керівниками госпітальних баз.

"Ситуація із розповсюдженням COVID-19 набуває нових обертів, тому мусимо обговорити, яким чином будемо мобілізувати усі наші сили та ресурси, як фінансові, так і кадрові. Головна наша мета – зробити так, аби рівень захворюваності не зростав, а стабілізувався", – зазначила заступниця голови ОДА Наталія Гусак.

В обласній адміністрації вважають, що найперше, що повинні зробити госпітальні бази, так це сформувати необхідні запаси ліків та засобів захисту.

За даними ОДА, наразі на рахунках лікарень є близько 50 мільйонів гривень. Ці гроші медичні заклади отримали від Національної служби здоров’я України для лікування хворих на COVID-19.

"Є низка лікарень, які за три місяці не витратили жодної гривні на закупівлю медикаментів. Між тим, пацієнти часто скаржаться, що доводиться купувати препарати за свої гроші. Цю ситуацію слід виправити", – зазначила заступниця голови ОДА Наталія Гусак.

Нагадаємо, за минулу добу у Чернівецькій області офіційно підтвердили коронавірусну інфекцію у 90 осіб. Загалом від початку пандемії в області зафіксували 6867 випадків зараження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація