"Буде дуже складно всім": Зеленський розповів, коли в Україні запровадять жорсткий карантин

"Буде дуже складно всім": Зеленський розповів, коли в Україні запровадять жорсткий карантин

Фото: Офіс президента України

Держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з COVID-19, каже президент.

Президент Володимир Зеленський розповів, що коли в Україні фіксуватимуть щодоби понад 9,5 тисяч заражень коронавірусом, то ситуація для медичної системи стане критичною. Тоді, за його словами, в країні запровадять жорсткий карантин.

Про це він сказав під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, повідомляє сьогодні, 19 жовтня, сайт глави держави.

"Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо понад 9,5 тисяч інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім", – зазначив Зеленський.

Він нагадав, що в Україні в останні тижні фіксується 5-6 тис. нових випадків інфікування коронавірусом щодня та спостерігається тенденція до зростання захворюваності. Найважче переносять хворобу літні люди – на цю категорію громадян припадає 80-85% від усіх летальних випадків унаслідок COVID-19. За словами президента, на сьогодні в низці регіонів країни завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах – 100%.

"Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи", – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з COVID-19. Тому Зеленський закликав представників церков і релігійних організацій влаштовувати релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію, зокрема перевести богослужіння в онлайн-режим.

Нагадаємо, в. о. директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін заявив, що виявлення в Україні 20 тисяч нових випадків захворювання на добу - цілком реалістичні цифри. Він наголосив, що такі цифри можливі за три-чотири тижні. 

Європейські країни запроваджують комендантську годину через збільшення хворих на коронавірус

Європейські країни запроваджують комендантську годину через збільшення хворих на коронавірус

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація