У Почаєві помер 51-річний лікар, який "боровся з COVID-19 на передовій"

У Почаєві помер 51-річний лікар, який "боровся з COVID-19 на передовій"

Фото: Associated Press

Він працював у інфекційному відділені місцевої лікарні.

У середу, 30 вересня, у Почаєві помер лікар-терапевт Іван Венжинович. Йому був 51 рік.

Про це повідомили на Facebook-сторінках Почаївської районної комунальної лікарні та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

"Він працював у інфекційному відділені місцевої лікарні та з перших днів пандемії боровся з COVID-19 на передовій, - йдеться у повідомленні. - Його робота рятувала життя, а обличчя та історія допомогли розказати про героїчну боротьбу українських медиків з COVID-19 всій Україні та далеко за її межами".

За даними видання "Галас", Венжиновича поховали 1 жовтня. У чоловіка залишилися дружина та двоє дітей.  Чи був у ного коронавірус - наразі з'ясовується. 

У травні цього року Іван Венжинович поспілкувався із журналістами видання The Associated Press, яким розповів, що нова система в Україні не впоралася належним чином під час спалаху коронавірусу. 

"Сімейні лікарі тікають від вирішення проблем, - пояснював 51-річний терапевт. - Лікарі не відвідують пацієнтів, вони дають консультації телефоном. Всі бояться заразитися вірусом".

На той момент у лікарні Почаєва, за словами медика, не було спеціаліста з інфекційних захворювань: один звільнився, а іншому поставили діагноз COVID-19.

"Всі втекли, а ті, хто залишився, працюють на межі через цю реформу", - казав Венжинович.

Незбагненна втрата! Ми всі сумуємо. На 51 році життя перестало битися серце Лікаря Венжинович Івана Федоровича....

Опубліковано Почаївська РКЛ Четвер, 1 жовтня 2020 р.

Не стало лікаря-терапевта Івана Венжиновича з міста Почаєва. Він працював у інфекційному відділені місцевої лікарні та з...

Опубліковано UNICEF Ukraine Четвер, 1 жовтня 2020 р.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація