Білорусь випередила Україну за кількістю хворих на коронавірус: Лукашенко досі проти карантину

Білорусь випередила Україну за кількістю хворих на коронавірус: Лукашенко досі проти карантину

Фото: Associated Press

Президент Білорусі вважає пандемію "хорошим уроком для курців".

Міністерство охорони здоров'я Білорусі нарахувало 4204 зареєстрованих випадків коронавірусу в країні (прим. в Україні 4161) і 40 смертей від нього. Однак влада досі не вводить обмежувальних заходів.

Як розповів під час брифінгу начальник головного управління організації медичної допомоги, експертизи, звернень громадян та юридичних осіб МОЗ Олександр Пацеев, в Білорусі на сьогодні підтверджено 116 випадків зараження дітей коронавірусів. За інформацією міністерства 65 пацієнтів знаходяться на ШВЛ. 

Варто відзначити, що в Білорусі досі не введені заходи карантинного характеру. Відбуваються масові спортивні та культурні заходи.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає пандемію COVID-19 хорошим уроком для людей, що мають шкідливі звички.

"Для наркоманів і курців - це хороший урок. Ми це бачимо по важких захворюваннях пневмонією. І пневмонією, обтяженою коронавірусом. Це хороший урок - подумати про те, як організовувати своє життя після цієї так званої пандемії", - сказав він під час наради 16 квітня.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що масова ізоляція в квартирах, навпаки, може сприяти погіршенню стану для тих, хто вже заразився тим чи тим вірусом.

За словами лідера держави, він у разі потреби і сам готовий підключитися до допомоги лікарям: "Якщо щось можу для вас зробити, будь ласка, скажіть. Я вже міністру говорив: треба буде, Володимире Степановичу, значить, з тобою підемо лікувати людей… Я вже говорив йому. Він каже: поки не треба".

Планета на карантині: Білорусь — звичного карантину та обмежень у країні немає

Планета на карантині: Білорусь — звичного карантину та обмежень у країні немає

Повʼязані теми:

Наступна публікація