Безсоння і роздратування теж можуть бути симптомами коронавірусу: лікар назвав нетипові прояви

Безсоння і роздратування теж можуть бути симптомами коронавірусу: лікар назвав нетипові прояви

Фото: Укрінформ

Лікар Тарас Василик вважає, що сьогодні з'явилось більше симптомів COVID-19, на які раніше медики не звертали уваги.

Безсоння, підвищена пітливість і посилена дратівливість можуть бути симптомами коронавірусу. Адже мікровраження судин, яке спричиняє COVID-19, може бути не лише у легенях, але й у головному мозку і в ділянці серця. Про це заявив лікар, керівник першої міської клінічної лікарні Івано-Франківська Тарас Василик в інтерв'ю "Укрінформу".

Медик каже, що зараз з'являються нові симптоми коронавірусу.

"Сьогодні говорять ніби вірус мутує. Думаю, насправді, з’являється все більше нових його симптомів, які ми раніше не брали до уваги, або вони були мізерними на фоні інших змін в організмі", - зазначає Тарас Василик.

За його словами, коронавірус вражає не лише легені, а, зокрема, мозок, серце і кишківник.

"У когось тиск підскочив, в інших – болять ноги, можуть бути проноси. Коли людина здає ПЛР-діагностику і виявиться, що вона позитивна, тоді ми розцінюємо ці симптоми як інфікування. Втім, на початках епідемії, багато людей із такими симптомами навіть не звертались до лікаря. До прикладу, буває, що люди спостерігають катар верхніх дихальних шляхів (рясні виділення з носа, набряк слизової, частий кашель – авт.) У кого такого немає протягом року? А це теж можуть бути банальні прояви COVID-19. Як і безсоння, і підвищена пітливість, і сильніша подразливість. Тобто неврологічні прояви. Адже мікровраження судин, яке спричиняє коронавірус, може бути не лише у легенях, але й у головному мозку, в області серця, кишківнику", - зазначив лікар.

Нагадаємо, за останню добу одужало більше українців, ніж інфікувалося.

ВООЗ дослідила вірусні мутації в Україні і виявила 5 штамів китайського коронавірусу

ВООЗ дослідила вірусні мутації в Україні і виявила 5 штамів китайського коронавірусу

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація