Без карантину: у Швеції проведуть розслідування щодо дій влади під час пандемії коронавірусу

Без карантину: у Швеції проведуть розслідування щодо дій влади під час пандемії коронавірусу

Фото: Associated Press

Попередній звіт комісія має надати до листопада.

У Швеції створили комісію, яка має оцінити дії влади у боротьбі з пандемією нового типу коронавірусу COVID-19.

Про це шведський уряд повідомив у вівторок, 30 червня.

Комісія проаналізує, як уряд, регіональна влада та державні агенції реагували на поширення у країні захворювання, а також порівняє ситуацію у Швеції зі становищем у "релевантних" країнах.

"Ми винесемо важливі уроки з роботи цієї комісії", - заявив прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, передає агенція новин dpa.

Очолить комісію колишній голова Вищого адміністративного суду Матс Мелін. Імена інших її членів не повідомляють, відомо, що ними стануть політологи, антикризові менеджери та експерти у сфері охорони здоров'я.

Попередній звіт комісія має надати до листопада, у ньому сфокусуються на ситуації в будинках для літніх людей, які найсильніше постраждали від пандемії. Основний звіт буде опубліковано у лютому 2022 року перед парламентськими виборами.

У Швеції під час пандемії діяли значно м'якші карантинні заходи, ніж в інших країнах Європи. Протягом тривалого часу там працювали магазини, ресторани, школи та дитячі садочки. Головний епідеміолог країни Андерс Тегнелл заявляв, що більшість шведів повинна перехворіти коронавірусом для формування колективного імунітету.

Від початку пандемії в країні зареєстрували понад 67 тисяч випадків інфікування. 5 310 пацієнтів померли від ускладнень захворювання. Це більше, ніж у сусідніх скандинавських країнах. Зокрема, у Данії кількість жертв COVID-19 становить 605, у Фінляндії - 328, а в Норвегії - 250. 

Раніше між Швецією та ВООЗ спалахнув конфлікт на тлі пандемії коронавірусу. Скандинавська країна обурилася через включення її до переліку держав, що зіткнулися з новою хвилею COVID-19. 

"У нас зростає кількість випадків, тому що минулого тижня ми почали робити набагато більше тестувань у Швеції", - пояснював Тегнелл, який зазначав, що "усі інші параметри" показують, що кількість випадків зменшується. 

 М’який карантин у Швеції і Норвегії призвів до величезної кількості смертей

 М’який карантин у Швеції і Норвегії призвів до величезної кількості смертей

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація