Австрія послаблює карантин і відкриває гірськолижні курорти

Австрія послаблює карантин і відкриває гірськолижні курорти

Фото: Associated Press

Підйомники на гірськолижних курортах запрацюють 24 грудня.

В Австрії послаблюють карантин і відкривають гірськолижні курорти: підйомники запрацюють 24 грудня.

Рішення ухвалив уряд країни, повідомляє AFP News Agency

"Від 24 грудня будуть дозволені окремі види спорту на відкритому повітрі, наприклад катання на лижах. Щоб у австрійського населення в святкові дні і канікули була можливість займатися спортом", - наголосив канцлер Себастьян Курц.

Утім, інша туристична галузь залишиться закритою. Готелі, бари та ресторани, кінотеатри не працюватимуть протягом сезону відпусток. Ці обмеження планують послабити від 7 січня. 

Слід зауважити, що Австрія також послаблює карантинні обмеження від 7 грудня. Зокрема, на Різдво і Новий рік дозволять компанії до десяти осіб. У країні запрацюють роздрібні магазини і підприємства сфери послуг: перукарні та салони краси. Крім того, відкриються дитячі садки, початкові і середні школи. Утім, учні старших класів продовжать вчитися дистанційно.

Нагадаємо, канцлерка Німеччини Ангела Меркель раніше закликала закрити гірськолижні курорти в Євросоюзуі до 10 січня, щоб запобігти зростанню числа заражень COVID-19. В Італії та Франції підтримали ініціативу. Проти виступили Австрія і Швейцарія.

Країни ЄС почали послаблювати карантинні обмеження, але закликали громадян святкувати Різдво вдома

Країни ЄС почали послаблювати карантинні обмеження, але закликали громадян святкувати Різдво вдома

Повʼязані теми:

Наступна публікація