Авіаперельоти та відкриття залів ресторанів: Шмигаль назвав дати нових послаблень карантину в Україні

Авіаперельоти та відкриття залів ресторанів: Шмигаль назвав дати нових послаблень карантину в Україні

Фото: УНІАН

Внутрішні авіаперельоти та міжнародне авіасполучення запустять не одночасно.

З новим етапом послаблень в Україні відновляться внутрішні авіаперельоти та внутрішні зали ресторанів та кафе. Згодом відновиться міжнародне авіасполучення.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 3 червня.

"Так, наприклад, від 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, від 15 червня - міжнародне авіасполучення. Так само ми хочемо, аби від 5 червня кафе і ресторани почали приймати відвідувачів всередині закладів. Звичайно, всі правила щодо дистанції, дезінфекції мають виконуватися" - сказав він.

Окрім цього, від 5 червня особам старше 60 років дозволять не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції. Також можна буде проводити релігійні заходи у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м². Дозволяється проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Раніше Віктор Ляшко розповів про плани відкриття кінотеатрів та санаторіїв. Вони та низка закладів, закритих через карантин, почнуть працювати від 10 червня.

2 червня на нараді Президента повідомили, що після початку впровадження карантинних пом’якшень значних спалахів коронавірусу в Україні не відбулося. Зеленський вважає, що країна готова до ймовірної другої хвилі епідемії.

Наступна публікація