Аншлаг у кінотеатрах та торговельних центрах: як українці реагують на черговий локдаун

Аншлаг у кінотеатрах та торговельних центрах: як українці реагують на черговий локдаун

Фото: УНІАН

До 25 січня не працюватимуть магазини промислових товарів, розважальні заклади та спортивні клуби.

Від п'ятниці, 8 січня, в Україні посилять карантин. Напередодні в країні зафіксували майже 9 тисяч нових випадків COVID-19 та 148 смертей від вірусу. Зокрема, до 25 січня не працюватимуть магазини промислових товарів, розважальні заклади та спортивні клуби.

Про це йдеться 7 січня в сюжеті ТСН.19:30.

За словами фітнес-тренерки та телеведучої Аніти Луценко, вона засмучена, що вже від завтра не зможе піти потренуватися до зали, бо звикла робити це щодня. Але вбачає в посиленні карантину і позитивні моменти: "Можливо хтось, як і під час першої хвилі, взагалі почне тренуватися, почне правильно харчуватися і вийде з локдауну ще стрункіший і більш здоровим".

Сама планує щодня проводити безкоштовні онлайн-тренування на сторінці в Інстаграмі.

А менеджерка кінотеатру Оксана Кононенко не може стримати сліз. У залах сьогодні аншлаг. Усі хочуть устигнути щось переглянути до заборони.

"Всі скучили за кіно і всі хочуть працювати", - каже вона.

Перед локдауном: як люди реагують на чергове закриття кінотеатрів та торговельних центрів

Перед локдауном: як люди реагують на чергове закриття кінотеатрів та торговельних центрів

Аншлаг сьогодні і на паркованні будівельного гіпермаркету. Люди виходили із люстрами, стільцями та шпалерами. Дехто навіть удруге за день. Також спостерігалися черги в торговельних центрах Дніпра і Києва.

А кур’єр мережі супермаркетів певен, що від завтра роботи побільшає.

Новорічні ярмарки теж із 8 січня під забороною. Але на столичному Подолі про те, що мають зачинитися, ще не знають.

Локдаун із 8 до 24 січня впроваджують по всій країні, але є мери, які проти цього. Так, очільник Черкас Анатолій Бондаренко заявляє, що в його місті спад захворюваності на COVID-19, тож необхідності йти на суворий карантин немає. Про небажання запроваджувати суворі обмежувальні заходи раніше говорив і голова Тернополя Сергій Надал. Щоправда, вже сьогодні він передумав і в соцмережі зазначив - якщо кількість нових заражень на COVID-19 зросте, то в такому разі все ж доведеться впроваджувати карантин.

Нагадаємо, що жорсткий карантин може вплинути на психічний стан громадян. Кількість психічних розладів різного типу збільшиться, але є шляхи боротьби з ними.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація