Ані масок, ані дистанції: як порушують карантин у нічних клубах Києва та Одеси, та як реагує поліція

Ані масок, ані дистанції: як порушують карантин у нічних клубах Києва та Одеси, та як реагує поліція

Фото: ТСН

Багатотисячні штрафи власників клубів не лякають.

В Україні соцмережі рясніють відео із нічних клубів та ресторанів, головно столичних та одеських. Заклади вщент заповнені людьми, які перебувають без захисних засобів та не виконують карантинних вимог.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Київ

Так, у п’ятницю, 12 червня, об одинадцятій годині столиця розпочала своє нічне життя. Київські афіші запрошували на відкриття одразу двох нових закладів. Черга до нічного клубу вишикувалася просто неба. Зо дві сотні людей майже дві години чекали, поки їх пустять усередину. Ні масок, ані дистанції. Аби не нудьгувати в черзі, влаштовували запальні танці просто на узбіччі дороги, перешкоджаючи руху транспорту.

" [Коронавірусу] не боїмося. Ми вже побоялись. Вже хочеться гуляти. У меня вбудований фільтр замість маски", - казали люди в черзі.

Аби зафіксувати порушення карантинних норм, викликали поліцію. Упродовж 20 хвилин повз клуб проїхало кілька авто патрульних. Зупинилося лише одне. Копи зробили зауваження через гучномовець і поїхали. Згодом, коли більшість людей були уже всередині, з’явилися кілька патрулів та слідчо оперативна група. У цей час у самому клубі були запальні танці під виступ запрошених артистів. Дистанція між відвідувачами склала не більше 10 сантиметрів.

Чоловік, що представився поліцейським менеджером закладу, виправдовувався.

"Ми роздаємо на вході маски. На вході стоять хлопці веселі, у них є градусники", - сказав він.

На камеру ТСН чоловік заперечував, що він співробітник закладу. Запевняв, що він відвідувач. На запитання чому відвідувачі не дотримуються дистанції і не носять масок, вдавав, що не розуміє.

На керівництво клубу склали адмінпротокол. Тепер суд визначатиме суму штрафу. Вона може сягати 170 тисяч гривень. Копи поїхали, а вечірка з гарячими гопанками в клубі продовжилась.

Також на тій самій вулиці відкрили літню терасу. На вході обов’язковий температурний скринінг. На рецепції антисептик та маски. Видають за бажанням, але дозволяють і без них. Санітайзери є і на кожному столику, і у вбиральні. Офіціантки в масках та рукавичках, а от бармени - ні. До того ж, іще й коктейлі подають у скляному посуді, а не в дозволеному пластиковому.

ТСН перевірила нічні клуби на дотримання вимог карантину

ТСН перевірила нічні клуби на дотримання вимог карантину

А у популярному нічному закладі на столичній Борщагівці хоча і є літня тераса, але відвідувачі відпочивають у закритому напівпідвальному приміщені клубу. Температурного скринінгу на вході немає. Персонал у масках. Гості без них і не дотримуються дистанції в дозволені півтора метра. Антисептиків на столах також не помітно.

Одеса

Гості популярного нічного клубу на узбережжі Чорного моря так само не носять масок, а дистанція між столиками та людьми менше ніж півтора метра.

Щоденні рейди фіксують до 70 порушень ресторанного карантину, але багатотисячні штрафи власників клубів не лякають.

Читайте також:

  • У Києві запрацювали нічні клуби: чи дотримуються там карантинних заходів безпеки
  • Поліція Києва склала протоколи на три нічних клуби, які відкрились всупереч карантину

Повʼязані теми:

Наступна публікація