Американка, яка народилася в розпал епідемії "іспанки", здолала онкологію і сепсис, у 102 роки двічі перемогла COVID - 19

Американка, яка народилася в розпал епідемії "іспанки", здолала онкологію і сепсис, у 102 роки двічі перемогла COVID - 19

Фото: North Westchester Restorative Therapy & Nursing Center

Зараз американка майже не бачить і не чує, проте жінка продовжує радіти життю.

Мешканка Нью-Йорка Анджеліна Фрідман, якій виповнилося 102 роки, двічі захворіла на коронавірус і обидва рази успішно вилікувалася.

Перший раз Фрідман заразилася COVID-19 у березні. Хвороба у неї протікала легко. За її словами, тільки кілька разів піднялася температура. Діагноз літньої жінки з'ясували випадково, коли вона звернулася до лікарні за "незначною медичною процедурою", інформує CNN.

Вдруге жінка підхопила COVID - 19 у жовтні, живучи в ізоляції в будинку для літніх людей. Спочатку лікарі вважали, що у неї грип. Цього разу у Фрідман був кашель і жар. Однак вона і вдруге перемогла недугу - тест на коронавірус показав негативний результат.

Зазначається, що це не перша пандемія в життя американки. Анджеліна народилася в 1918 році на кораблі, який перевозив іммігрантів з Італії в Нью-Йорк. В цей час на планеті лютувала "іспанка", що забрала мільйони життів.

Також Анджеліна протягом свого життя перенесла рак, сепсис, внутрішню кровотечу.

Зараз американка майже не бачить і не чує, проте жінка продовжує радіти життю. Вона, наприклад, не кидає улюбленого в'язання і завжди бере участь у конкурсах у своєму будинку для літніх людей.

Також у штаті Алабама від коронавірусу одужав місцевий довгожитель Вутен Макдональд. У день виписки з лікарні йому якраз виповнилось 104 роки. Іменинника листівками та повітряними кульками привітав персонал лікарні, а забирати свого діда з лікарні приїхали онуки та правнуки. Сам іменинник вдячний медикам. Каже, що після лікування дихається легко, як у молодості. Макдональд - ветеран Другої світової війни, служив в інженерних військах - ремонтував розбомблену французьку залізницю. 

У США подолав коронавірус 104-річний ветеран Другої світової

У США подолав коронавірус 104-річний ветеран Другої світової

Повʼязані теми:

Наступна публікація