"Адаптивний карантин дозволяє повністю контролювати ситуацію з коронавірусом" - Степанов

"Адаптивний карантин дозволяє повністю контролювати ситуацію з коронавірусом" - Степанов

Фото: УНІАН

Очільник МОЗ вважає, що Україна значно просунулася у стримуванні COVID-19 за чотири місяці епідемії.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прокоментував ситуацію із невтішною статистикою COVID-19 в Україні. Він розповів про поточну стратегію боротьби з епідемією

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі ТСН.19:30

"Ми вважаємо, що наші умови адаптивного карантину дозволяють повністю контролювати ситуацію. Окрім того, ми наполегливо працюємо над іншими речами щодо подолання COVID-19. Мине сидимо на місці", - заявив Степанов. 

За його словами, за чотири місця боротьби з коронавірусом в Україні зроблено дуже багато, починаючи від кількості тестувань і закінчуючи протоколами лікування.

"За статистикою, ми бачимо, що кількість людей, які перебувають в палатах інтенсивної терапії або ШВЛ набагато менша, ніж 3-4 місяці тому", - сказав він.

Очільник МОЗ також нагадав, що ведуться плідні перемовини зі всіма потенійними виробниками вакцини по всьому світі за допомогою дипломатичнсих каналів. Також тривають клінічні випробування чотирьох лікарських засобів, які виробляються в Україні.

Нагадаємо, після появи вакцини від COVID-19 Україна, завдяки співпраці із ВООЗ, повинна буде отримати її в обсягах, що покриє 20% населення. Вакцина буде за доступною ціною або безкоштовно. 

Вакциною проти коронавірусу забезпечать щонайменше 20% населення України

Вакциною проти коронавірусу забезпечать щонайменше 20% населення України

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація