"12 правил Різдва": у Великій Британії планують послаблення карантинних обмежень до свят

"12 правил Різдва": у Великій Британії планують послаблення карантинних обмежень до свят

Фото: Associated Press

Британці радіють, що нарешті зможуть "законно" обійматися.

У Великій Британії планують послаблення карантинних обмежень. Кількість щоденних випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 знизилася, зокрема й завдяки тижням карантину, від 25 до 11 тисяч. На час локдауну було зачинено всі магазини, окрім із товарами першої необхідності. Люди переважно працювали з дому.

Про це йдеться 25 листопада в сюжеті ТСН.19:30.

Водночас, смертність від COVID-19 у країні ще надзвичайно висока — фіксують понад 600 смертей щодня. І це найбільша цифра від травня.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон пообіцяв, що локдаун в Англії має завершитися 2 грудня. Але й попередив, що карантинні заходи будуть загалом жорсткішими. Що 2 тижні їх переглядатимуть, залежно від ситуації в регіонах.

Лідери країни довго обмірковували — бути чи не бути карантину на Різдво. Занепокоєння викликали застереження науковців. За їхніми прогнозами, послаблення карантинних заходів на різдвяні свята коштуватиме життів і виллється в третій локдаун у січні. Натомість, якщо ввести обмеження на час Різдва, люди все одно навряд чи їх дотримувалися б. Як наслідок, така поведінка закріпилася б і надалі.

Тому, аби люди не почали сприймати порушення правил як норму, уряд пішов на поступки і дозволив англійцям святкувати у більш-менш нормальних умовах. Британські газети вже назвали нові вказівки "12 правилами Різдва".

Європейський карантин: чи послаблять обмеження перед Різдвом у Німеччині

Європейський карантин: чи послаблять обмеження перед Різдвом у Німеччині

З основного:

  • на час святкування англійцям дозволять подорожувати країною, щоб побачитися з рідними;
  • можна зустрічатися з представниками трьох різних домогосподарств без дотримання соціальної дистанції.

Британці радіють, що нарешті зможуть "законно" обійматися.

Карантинні заходи в Англії, Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії завжди відрізнялися. Тому для того, щоб усі британці однаково відчули дух Різдва, послаблення стосуються усіх країн Сполученого Королівства.

Авторка: Валерія Ковтун

Повʼязані теми:

Наступна публікація