100 тисяч хворих за добу: США встановили світовий рекорд за кількістю заражень коронавірусом

100 тисяч хворих за добу: США встановили світовий рекорд за кількістю заражень коронавірусом

Фото: Associated Press

Раніше вчені заявили, що на передвиборчих мітингах Трампа коронавірусом заразилися понад 30 тисяч людей.

США встановили світовий рекорд щодо захворюваності на COVID-19: за добу в країні нову інфекцію підтвердили у понад 100 тисяч людей.

Про це повідомляє The Guаrdian.

Так, у суботу, 31 жовтня, в країні позитивний результат тесту на коронавірус отримали 100 233 особи. Цей показник перевищив попередній рекорд Індії, де у вересні повідомляли про добовий приріст заражень, що перевищував 97,8 тисячі.

Зазначається, що рекордні цирфи у Штатах фіксують за три дні до президентських виборів, тоді як чинний очільник країни та кандидат Дональд Трамп продовжує влаштовувати масштабні заходи, більшість учасників яких не носить маски та не дотримується соціальної дистанції. 

Раніше президент, перша леді, старші помічники, а також республіканські лідери заразилися коронавірусом після відвідування таких заходів, а минулого тижня старший син Трампа заявив, що смерті від COVID-19 були "майже нічим".

Зазначається, що у п'ятницю вчені Стенфордського університету оприлюднили дослідження, в якому заявили, що нещодавні мітинги Трампа дали понад 30 тисяч підтверджених випадків захворювання на коронавірус і "ймовірно призвели до понад 700 смертей".

Автори взяли за мету дослідити наслідки зустрічей великих груп у контексті поширення COVID-19. Вони проаналізували вплив 18 передвиборчих мітингів.

Додамо, що США перевищили липневий добовий показник у 77 299 випадків  п’ять разів за останні 10 днів.

Незважаючи на загальну цифру, у США рівень захворюваності становить близько 28 100 випадків на мільйон людей, що посідає приблизно 14 місце у світі за поширеністю.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки за чотири дні до президентських виборів фіксують небувалу дострокову явку. Соціологи пророкують перемогу Джо Байдену. Він у середньому на 7% випереджає Дональда Трампа. Але протистояння затяте. 

В деяких штатах дострокові вибори вже закінчилися. Але у всій країні до виборчих дільниць не стають меншими кілометрові черги, в яких люди стоять годинами. На дільниці йдуть і республіканці, і демократи, бо через коронавірус і введені обмеження усі розуміють, що в день виборів просто фізично не встигнуть проголосувати усі охочі.

4 дні до виборів: у США останні рейтинги віддають перевагу Джо Байдену

4 дні до виборів: у США останні рейтинги віддають перевагу Джо Байдену

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація