Буде "дихати легше": Ляшко спрогнозував, коли коронавірус в Україні піде на спад

Буде "дихати легше": Ляшко спрогнозував, коли коронавірус в Україні піде на спад

Віктор Ляшко каже, що коронавірус, найімовірніше, стане сезонною хворобою.

В Україні коронавірус, а відповідно і карантин, імовірно підуть на спад у травні 2021 року. Цьому має сприяти, передусім, вакцинація населення. Також це пояснюється сезонністю вірусу.

Про це розповів в інтерв'ю ТСН.ua головний державний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За словами Віктора Ляшка, коронавірус навесні зменшить свою активність, оскільки, найімовірніше, коронавірус стане сезонною хворобою.

"Орієнтовно, я вважаю, що  вже від травня 2021 року у нас буде вже такий адаптивний карантин, який дозволить дихати легше. Але цьому буде сприяти і сезонність вірусу, я думаю, ми будемо бачити чітку сезонність і весняно-літній період коронавірус зменшить свою активність і циркуляцію", - сказав Віктор Ляшко. 

Крім того, до весни в Україні почнеться процес вакцинації населення і поступово в людей буде формуватися імунітет до хвороби.

"І плюс з'явиться вакцина і з кожним днем, з кожним місяцем усе більше людей буде щеплюватися проти коронавірусної хвороби і формувати імунітет, який поступово стане колективним. І ми забудемо про цю жахливу хворобу", - сказав Віктор Ляшко. 

Віктор Ляшко дав прогноз щодо епідемії коронавірусу в Україні

Віктор Ляшко дав прогноз щодо епідемії коронавірусу в Україні

Нагадаємо, раніше в.о. очільника Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузин припускав, що пік заражень на коронавірус в Україні очікують від середини січня до середини лютого. Тенденція до зниження інфікування COVID-19 може початися наприкінці лютого 2021 року. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація